top of page
blog arka planı

YAZAR

Olçar Erdem Şahin

YAYIN TARİHİ

2 Eylül 2022

Web Tasarım Nedir? Web Siteleri Hakkında Her Şey

Günümüzde firmaların hemen hemen hepsi web tasarım nedir sorusunu soruyor veya kendilerine profesyonel web tasarım yaptırmak istiyorlar. Bunun ana sebebi ise dijitalleşmenin sektörlere tamamen yerleşmiş olması.

Bu yazıda sizleri rakiplerinizden bir adım öne geçirecek, web sitelerinizin tasarımlarını güzelleştirecek, arama sonuçlarında üst sıralara çıkmanızı sağlayacak birçok bilgi anlatıyoruz. Kısacası web siteleri hakkında birçok bilgi sunuyoruz.


Web Tasarım Nedir?


Web tasarım, sitelerinizin görsel tasarımından internet ortamına aktarılmasına kadar geçen süredeki işlemlerinin tümüdür. Bu adımlar sırasıyla;


  1. Sektörünüze uygun görsel tasarımın hazırlanması veya örnek bir şablon seçilmesi

  2. Seçilen şablonun logonuza ve marka renklerinize uygun şekilde düzenlenmesi

  3. Kesinleştirilmiş tasarımın web ortamına aktarılması


Kabaca bu 3 adımlık sürecin işleyiş sürecinden meydana gelen web tasarım süreci sizin dijital dünyadaki kimliğinizdir. Sitenizin tasarımı sizleri ve markanızı çok iyi anlatmalıdır. Bu sayede müşterilerinize istediklerini daha kolay sunabilirsiniz.


web tasarım

Tasarımda Dikkat Etmeniz Gerekenler


Bir site tasarlatırken yani dijital kimliğinizi oluştururken bir çok unsura dikkat etmeniz gerekir. Sitenizin renkleri, logonuzun çekiciliği, sayfanızın düzeni ve daha bir çok detay. Doğru hazırlanmış bir web tasarım ile sizlerde başarılı olun.


1-Düzen: Web sayfanızdaki görsellerin dağılımları, renk tonları, yazı fontları gibi detayların göz yormaması gerekir. Kullanıcının aradığı bilgiye ulaşmasında düzen çok önemli bir role sahiptir. Ayrıca kullanıcı aradığı bilgiye ne kadar çabuk oluşursa sitenizde kalma oranı da o kadar yükselecektir.


2-Renk: Renk seçimleri her ne kadar sizin isteğinize göre şekillense de mutlaka markanızı da yansıtmalıdır. Markanızın logo renklerinde olduğu gibi site renklerinde de kendi benliğini yansıtması çok önemlidir.


3-Görseller: Sitenizin optimizasyonunu ve açılış hızını olumsuz etkilemeyecek görseller kullanmalısınız. Videolarınınz için mutlaka YouTube, Vimeo gibi platformlardan link vermelisiniz. Bu sayede sunucunuz yorulmayacak ve sayfalarınız daha hızlı açılacaktır. Bu yüzden görseller ve videolar web tasarım için çok önemli noktalardan biridir.


4-Fontlar: Yazı tipleri site kalitesinde son derece etkilidir. Hatta birçok web tarayıcısı web-güvenli yazı tiplerini kaliteli bir şekilde görüntüleyebilir. Bu nedenle kabul gören fontlar tercih edilmelidir.


5-İçerik: Görsel ve metinlerden oluşan içerik, ürün ve hizmet tanıtımında okuyucuda merak uyandıran, bilgilendirici ve SEO uyumlu olmalıdır. İçeriğinizin hedeflediğiniz anahtar kelimeyi konu alması, kullanıcılarınızın işini kolaylaştıracaktır.


Profesyonel Web Tasarım


Dijitalleşmenin artmasıyla birlikte bir çok farklı sektörde şirketler ve markalar bir internet sitesi sahip olmak istiyorlar. Bunların yanı sıra giriş imcilik yapmak isteyen bir çok kişide fikirlerini ve el emeklerini internet üzerinden e-ticaret ile satmak veya blog yoluyla paylaşmak istiyor. Bu noktada profesyonel ekibimiz yardımınıza koşuyor.


Profesyonel web tasarımı oldukça popüler bir konudur. Bunun sebebi ise dijitalleşmenin getirisi olarak firmaların online dünyada daha fazla pay almak istemeleridir. Her işte olduğu gibi bu konuda da profesyonel ekipler sizlerin işlerini kolaylaştıracaktır. Profesyonel web tasarım hizmetleri içerisinde SEO, site hızlandırma, görsel tasarım, logo tasarımı, kurumsal kimlik gibi hizmetleri sizin istekleriniz doğrultusunda içerebilir ve firmadan firmaya farklılık gösterebilir.


Hepimiz biliyoruz ki her geçen gün dijitalleşmenin önemi daha çok artıyor. Web sitelerinizin daha başarılı olabilmesi için başarılı ve hedefe odaklı profesyonel web tasarım hizmeti öneriyoruz . Bu sayede site hedef müşteri kitlesi günden güne büyüyecektir. Daha üst sıralara çıkıp rakiplerinizin önüne geçmek için profesyonel bir destek almak mantıklı olacaktır. İsterseniz İstanbul' da bulunan ofisimizi ziyaret ederek veya iletişim sayfamızdan bize ulaşarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

bottom of page