top of page
blog arka planı

YAZAR

Olçar Erdem Şahin

YAYIN TARİHİ

3 Eylül 2022

Kurumsal Web Tasarım Hakkında Her Şey

Günümüzde internet artık her yerde bu yüzden kurumların kendileri için kurumsal web tasarım çözümlerine ihtiyaçları var. İnternet, iletişim, eğlence, satış ve daha bir çok alanda ön plana çıkmaktadır. Bunu fark eden kurumların artık bilinçi olarak “kurumsal web tasarım” veya “kurumsal SEO” gibi çalışmalarla kendilerine internet ortamında yer sağlamaya çalıştığını görmekteyiz. Şunu asla unutmayın ki bir internet sitesi ile dijital dünyada yer almak hem bilinirlik hemde satış açısından çok önemlidir. Peki nedir bu kurumsal web tasarım gelin buna bir göz atalım.


Kurumsal Web Tasarım Nedir?


Kurumsal web tasarım, firmaların kendi kimliklerini yansıtmak için yaptıkları web site tasarım çalışmasıdır. Bir firmaya özel hazırlanan kurumsal web sitesinde, o firmanın kimliği, amacı, hizmetleri, ve diğer öne çıkan özellikleri kullanıcıya firmaya ait logo ve renk şemasını yansıtarak sunulmalıdır. Çünkü kurumsal web siteleri müşterilerinizin sizinle doğrudan iletişime geçebileceği ilk kanaldır.

Kurumsal bir web sitesinin fiyatı ise yapılacak olan işlemlere göre değişebilmektedir. Yapılacaklar işlemler ise firmanın hizmet çeşitliliği, kimliği, hedef kitlesi ve daha birçok farklı detaya dayanmaktadır. Ayrıca bu detaylar sitenizin tasarımını oluşturan renk ve fontlar gibi küçük detayları dahi etkileyebilmektedir.


Kurumsal Web Tasarımın Önemi


Markalaşma çabasındaki firmaların kendilerini doğu bir şekilde yansıtabilmek, kurumsal kimlik açısından çok önemlidir. Günümüzde potansiyel müşterileriniz sizinle ilk olarak internet üzerinde tanışmaktadır. Kurumsal web sitenizdeki yer alan hizmetleriniz, bunları sunuş şekilleriniz yaptırdığınız kurumsal SEO ve web tasarım çalışmaları ve daha bir çok ufak detay sizi rakiplerinizin önüne geçirebilir.


Kurumsal Web Tasarımı Nasıl Yapılır?


Öncelikle firmadan gerekli bilgiler alınır. Bu gerekli bilgiler ise firmaya ait kurumsal kimlik, logo, renk şeması, sektörel internet sitesi örnekleri, hizmetleri ile alakalı gerekli bilgilendirmeler şeklinde uzayıp gider.

Gerekli bilgiler alındıktan sonra ilk olarak tasarım veya temayı belirliyoruz. Ardından altyapıyı seçerek web sitesinin yapılış aşamalarına geçiyoruz. Bu sırada seçilecek olan altyapı kullanacak olan sistemler ve daha birçok detay, sizin müşterilerinizle olan iletişimin ve etkileşimin en belirleyici etkenleri arasında yer alır.


istanbul kurumsal web tasarım ajansı

Kurumsal Web Tasarımda Olması Gerekenler


Modern bir arayüz: Yeni yaptıracağınız kurumsal web tasarım çalışmanızda mutlaka yeni trendleri takip etmelisiniz. Unutmayın hiç kimse eskimiş, demode bir tasarıma sahip web sitesinde uzun süre vakit geçirmek istemez. Fakat yeni trendler uğruna kurumsal kimliğinizin dışına çıkmamalı ve aradaki dengeyi çok iyi kurmalısınız.


Responsive tasarım: Tüm web siteleri, bütün cihazlardan rahatlıkla kullanılabilir olmalıdır. Bu yüzden responsive olmalıdır.


İletişim formu ve Google Map: Kurumsal web tasarım çalışmalarında mutalaka şirket telefonunun, e-postasının, adresinin bulunduğu bir iletişim sayfası olmalıdır. Adres, Google Map haritasıyla sayfada bulunmalıdır. Sitenizde yer alan telefon ve e-posta gibi iletişim detaylarına ise linkler verbilirsiniz.


Hakkımızda sayfası: Hakkımızda sayfası olmazsa olmaz detaylardan biridir. Kurumsal bir firma olarak, kendinizi müşterilerinize netlikle tanıtabilmelisiniz. Ayrıca şirketinizin misyon ve vizyonunu açıklayabilmelisiniz. Bu sayede müşterileriniz size olan güveni artacak. Bu da sizin satışlarınız üzerinde olumlu bir etki sağlayacaktır.


Kurumsal SEO çalışması: Her zaman kendi sekörünüz ile bir rekabet halinde olacaksınız. Bu yüzden firmalar, web siteleri için kurumsal SEO hizmeti almalıdır. Böylelikle SEO hizmeti alan firma, sektörüyle alakalı kelimeler aratıldığında arama sonuçlarının üst sıralarında yer alır.


Hız: Kurumsal bir web sitesi hem SEO hemde kullanıcı memnuniyeti açısından hızlı açılmalıdır.


Kullanıcı deneyimi: Kurumsal web tasarım ile sitenizdeki verileri kullanıcıya sade bir şekilde sunmalısınız. Mutlaka kullanıcıya aradığı bilgiyi kolay ve basit bir şekilde sunmalıdır.


Bu gün sizlere kurumsal web sitelerinin hayat kurtaran detaylarını paylaştık. Sizlerde daha fazla bilgi almak ve profesyonel destek almak için bize Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinde yer alan iletişim bilgilerimizi kullanabilirsiniz.

bottom of page